Nyrkkeilymatsien suoratoisto

Yksi suuri suoratoistopalvelu Viaplay Suomessa lähettää suoratoisto-matseja reaaliaikaisena. Otteluita voi luonnollisesti katsoa joko television kautta, kunhan televisio on kytketty kotiverkkoon, tai tietokoneella. Myös tabletilla tai puhelimella riittää kun aukeaa palveluntarjoajan verkkosivu ja voit jännittää ottelua tätä kautta. Puhelin on nykypäivänä jokaisen taskussa mukana mukavan kokoisella näytöllä, joten sen kautta on yksinkertaista ja helppoa katsoa otteluita.

Viaplay

Ruotsalainen MTG omistaa suoratoistopalvelun Viaplayn. Täältä voi urheilun lisäksi katsoa televisiosarjoja ja elokuvia. Viaplayn lanseeraus on tapahtunut vuonna 2007, ja se oli alunperin nimeltään Viasat OnDemand. Seuraavana vuonna palvelua laajennettiin Viaplay-nimellä. Palvelua voi käyttää alustoilla kuten Windos, iOS, Apple TV, Mac, Android, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 ja Playstation 4.

Operaattori DNA on lisännyt Viaplay-palvelun jokaiseen Viasat-kanavapakettiin, ja se kuuluu kaikkiin nykyisiin kanavapaketteihin sekä uusiin paketteihin veloituksetta. Sisältö puolestaan määräytyy sen perusteella minkä kanavapaketin asiakas on tilannut.

Palvelun urheilulähetykset pystyy katsomaan 48 tunnin sisällä siitä kun itse lähetys on tullut, eli jos otteluita näytetään keskellä yötä Suomen aikaan, niin ottelu on helppo katsoa esimerkiksi seuraavan päivän aikana. Juuri käyty ottelu Deontay Wilderin ja Tyson Furyn välillä oteltiin Los Angelesissä, jolloin ottelu alkoi kello 07.00 Suomen aikaa. Viaplay on ainoa palvelu, joka on näyttänyt tämän suositun lajin huippuottelut, ja näyttää niitä edelleen yksinoikeudella. Palvelu tarjoaa myös enemmän samanaikaisia urheilulähetyksiä kuin mitä on saatavilla esimerkiksi Viasatin kanavilla.

Median sisältö ja sen kulutus on siirtynyt viime aikoina yhä vahvemmin suoratoistopalveluihin. Nämä eivät ole niinkään korvanneet perinteisiä TV-kanavia vaan täydentävät TV-kokemusta hyvällä tavalla. Kaikissa kotitalouksissa on suhde operaattoriin joko puhelinpalveuiden, laajakaistan tai TV-palveluiden kautta. Viaplay saadaankin helposti kuluttajan saataville kun yhteistyötä tehdään palveluntarjoajan kuten DNA:n kanssa. Palvelun tilaaminen, sen käyttöönotto ja palvelun käyttäminen ovat täten myös asiakkaille helppoa ja vaivatonta.

Nyrkkeilyotteluita voi toki streamata myös maksuttomilta tahoilta, mutta tällöin sekä kuvan- että äänenlaatu on heikkoa ja kummatkin saattavat pätkiä hyvinkin paljon. Katseluelämyksen takia siis maksullinen palvelu on paljon laadukkaampi.